HTML

Dia, dia, Hollandia!

Nincs tulipán, nincs sajt, nincs fapapucs; van Basten, van Nistelrooy, van der Sar.

Friss topikok

Linkblog

A legostobább szurkolói dal a hollandoké

2008.06.06. 14:51 enzee

A mellékelt videón André Hazes, az amszterdami Lagzi Lajcsi énekli a "Wij houden van Oranje" (We Love Orange) című dalt, sajnos, ez a holland válogatott nem hivatalos himnusza.

Az úr elképesztően népszerű Hollandiában, érzelmes dalocskákat, bluest, örökzöldeket énekel - hollandul. Hazest a sportszerűtlen életmód, az alkohol és a kábítószerek mértéktelen élvezete évekkel ezelőtt, 2004 szeptemberében sírba vitte, de ez az esemény csak növelte népszerűségét.

A gyászszertartáson 48 ezren voltak az Amsterdam ArenA-ban, a tévében hatmillióan nézték, Amszterdamban szobrot állítottak neki.
Korrekt kultusza van a Németalföldön, ha egy holland Andrét mond, rá gondol.

Éber szemlélő a dal szövegében felfedezheti Van Breukelen, Van der Sar, Neeskens, Marco Van Basten, Rensenbrink, Rijkaard, Gullit, Cruyff és Krol nevét.

Aki ennél ocsmányabbat tud, szóljon.

 

4 komment

Címkék: foci futball eb2008 andré hazes

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandok.blog.hu/api/trackback/id/tr61506860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.06. 22:48:51

Jesszum pepi, húúú, ha másért nem ezért megérdemlnétek a hétföi vereséget! Ezt talán ők sem gondolják komolyan! Én meg azt nem gondoltam volna, hogy hollandoknak is megvan maguk Aradszky Lacija!

gonoszpok · http://gonoszpok.blog.hu 2009.02.07. 15:17:39

A dallam viszont ismerős valahonnan. Vagy nem?

WinG 2009.02.07. 15:30:02

@gonoszpok: ez az auld lang syne, egy régi skót népdal zenéje

a_tom 2009.02.07. 15:51:06

Itthon ballagásokon szokták énekelni magyar szöveggel. Régi, régi dal vagymi.
A csilingelésről viszont a karácsonyi dalok is eszembe jutnak, az énekesről pedig testalkatában Lagzi Lajcsi, öltözködésében Zámbó Jimmy király, frizurában Kozsó :)
A hollandok mindezt egyszerre élvezhetik, mázlisták.
süti beállítások módosítása