HTML

Dia, dia, Hollandia!

Nincs tulipán, nincs sajt, nincs fapapucs; van Basten, van Nistelrooy, van der Sar.

Friss topikok

Linkblog

Ezzel a védelemmel nem lehet komoly meccset nyerni

2008.05.30. 11:36 enzee

Utolsó előtti felkészülési meccsét játszotta csütörtökön a holland csapat, hazai pályán 1-1 sikerült Dánia ellen. Az elején jól ment a csapatnak, az ötödik percben Robben lőtt tizenhatról, a tizedikben Mathijsen fejelt az ötösről, mindkettő mellé.
Az első negyedórában a dánoknak is összejött két helyzet, már itt látszott, hogy nem a védelem (főleg jobb oldala) a holland válogatott legerősebb csapatrésze. Jó volt a meccs, mind a két csapat nyíltan és támadó szellemben játszott.
A 29. percben Robben, Sneijder és van Nistelrooy kigurigázta a dán védelmet, RvN 11 méterről az eldőlő kapus alatt passzolt a hálóba. A Real csatára 59. válogatott meccsén a 31. gólját lőtte, tartja 50% feletti gólátlagát.
A dánok visszahúzódtak, a szünetig volt még három holland helyzet (meg egy dán is). Nagyon ment a játék a hazaiaknak, gyorsan, pontosan, labdabiztosan, nagy kedvvel játszottak. Lélekben már a június végi holland újságokat lapozgattuk, melyek az új Eb-győztest dicsőítették.
Aztán jött a második félidő, fene vigye. Az 56. percben a holland védelem összehozta a dánok (Poulsen) egyenlítő gólját, ez a kisebbik baj. Ennél komolyabb probléma, hogy a két hátvéd, Mathijsen és de Cler teljesen formán kívül van. A dánok majmot csináltak belőlük, a gólnál zavartalanul passzolgattak a holland kaputól 6-8 méterre.
Van Basten hatot cserélt, az sem segített, leült a meccs. A középpályával és a csatárokkal nincs gond, de ez a védelem sok örömet okoz majd a francia, olasz és román szukolóknak.
Ha Poulsent nem sikerült tartani, mi lesz Luca Toni, Henry, Ribery vagy Mutu ellen?

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball eb2008 marco van basten mathijsen holland válogatott van nistelrooy

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandok.blog.hu/api/trackback/id/tr59494836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása