HTML

Dia, dia, Hollandia!

Nincs tulipán, nincs sajt, nincs fapapucs; van Basten, van Nistelrooy, van der Sar.

Friss topikok

Linkblog

Háromszor jajdultak fel az ukrán asszonyok

2008.05.25. 17:15 enzee

Az Európa-bajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott hazai pályán simán, 3-0-ra nyert az ukránok ellen, gólszerzők: Kuyt (23.), Huntelaar (38.), Babel (64.), írja az MTI.

A holland válogatott ezzel mindhárom idei meccsét (horvát, osztrák, ukrán) megnyerte. Az ukránok ellen (főleg a második félidőben) néha nyomasztó volt van Basten csapatának fölénye.

Ami már most, két héttel és két felkészülési meccsel az Eb előtt látszik: a védők tudatosan és gyakran vonják be a kapust, ha úgy adódik, gondolkodás nélkül hazagurítanak akár a félpályáról is. A van der Sart helyettesítő Stekelenburg egyszer sem jött zavarba, gyakorolta eleget a visszagurított labdák előreívelését.

Az ukránok közelről nézték a meccset, a 83. percig nem lőttek kapura, a holland csapat félgőzzel nyert. A nyugodt, rövid passzos játékkal, és a príma formában lévő van der Vaarttal nem tudtak mit kezdeni Sevcsenkóék, a végére fel is adták teljesen.

Az első gólt van Bronckhorst balos beadásából Kuyt fejelte, a hátvéd kábé a derekánál volt. A második volt a legszebb, van der Vaart osztályon felüli passzából Huntelaar lőtt felső sarkos gólt.

A harmadik gólt megint van der Vaart készítette elő, Babel átemelt a kapus felett, de a labda szerintünk nem volt bent. Mindegy, megadták.

Az aggasztóan jó formában lévő holland csapatnak még két meccse van az Eb-ig, 29-én a dánokkal, június elsején Wales-szel játszanak.

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball huntelaar babel stekelenburg van der vaart kuyt eb2008 marco van basten van der sar holland válogatott van bronckhorst

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandok.blog.hu/api/trackback/id/tr77486848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása