HTML

Dia, dia, Hollandia!

Nincs tulipán, nincs sajt, nincs fapapucs; van Basten, van Nistelrooy, van der Sar.

Friss topikok

Linkblog

Még mindig lebegek

2008.06.10. 12:01 enzee

Az első igazi meccsen az első igazi csapat (na jó, a németek is egész jók voltak a lengyelek ellen) megmutatta, hogy kell ezt csinálni.

Az Eb eddigi legjobb meccsét láttuk, nem vitás. A lesvoltnemvoltles vitába most nem mennék bele (nem volt les), Kannaváró hiánya miatt is sírjanak inkább az olasz anyák, szegényes eszközeimmel inkább kisérletet teszek a közönségszórakoztató és holland gólokban gazdag mérkőzés főszereplőinek bemutatására.

Van der Sar a mezőny legjobb kapusa, és ez pontosan azt jelenti, hogy a világ legjobb kapusa. Három nagyot fogott, pedig kétszer is volt, hogy szegénykém tíz percig teljesen egyedül ácsorgott a holland térfélen.

Van Bronckhorst volt a meccs embere, tőle indult a második gól, a harmadikat ő maga intézte el. Zambrotta és Buffon egymást taszigálták a gólvonalon, szegények, de hiába.

Mathijsen nagyon rossz volt a felkészülési meccsek alatt, féltünk is tőle rendesen. Nem kellett volna, az irtózatosanszuperveszélyes Toni levegőt is csak írásos engedéllyel vehetett.

Boulahrouz csak Babel sérülése miatt került a keretbe, jó döntésnek tűnik. Erős és gyors, hiba nélkül játszott. A helytte beálló Heitinga gyorsan beilleszkedett.

Ooijer nem a leggyorsabb védő a világon, ezt tudtuk, de az olaszok egyszer sem futtatták meg.

Engelaar eltűnt a mezőnyben, pontosan ez a dolga. Egyszer sem sikerült átjátszani, a mezőnyben eltűnés, a vízhordás magasiskoláját mutatta be.

De Jong Engelaar kicsinyített klónja, végig hiba nélkül lapátolt a gépszalag mellett.

Sneijder hétfőn este végképp világsztár lett, két szöget vert be az olaszok koporsójába. Az elsőt Nistelrooyjal rúgatta, a másodikat ő maga verte be; a gólt Kuyt passzának és az olaszok bénázásának köszönheti. A meccs napján volt 24 éves.

Van der Vaart élete formájában van, ez látszott a felkészülési meccseken is. Ő irányítja a holland csapatot, minden akció átmegy rajta, Sneijderrel tökéletesen megértik egymást.

Kuyt világklasszis teljesítményt nyújtott, két gólpasszt adott. A helyette tíz percre beálló Afellaynak ennyi is elég volt egy nagy helyzethez, de fölé lőtt. Az lett volna a negyedik.

Van Nistelrooy az alfa és az omega, a zenit és nadír, a madridi lipcseipeti-klón. Hetven perc alatt gólt lőtt, ziccerbe került, lekötötte a védőket, hibátlan teljesítmény. A végén már pihenhetett, a helyette beálló Van Persie is bohócot csinált egyszer az olasz védelemből.


Kellemetlen kötelességünk beszámolni a csoport másik meccséről, Románia-Franciaország 0-0. Aki nem látta, örüljön neki, förtelmes volt. Aki látta, azt arra kérem, fojtsa vissza a gyalázkodást.
Ma még örüljünk, felhőtlenül és nagyon. Pénteken este jönnek a franciák, ha mind a két csapat megismétli hétfői teljesítményét, csak a gólarány lehet kérdéses.

6 komment

Címkék: olaszország futball babel van der vaart sneijder boulahrouz van persie eb2008 johnny heitinga van der sar mathijsen andre ooijer holland válogatott van bronckhorst afellay nigel de jong orlando engelaar van nistelrooy

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandok.blog.hu/api/trackback/id/tr34512770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úrilány 2008.06.10. 12:47:37

jól játszottak, meg szerencséjük is volt
a kettő általában kéz a kézben szokott járni
kíváncsian várom, mit csinál ez a csapat a következő meccsein

kinot 2008.06.10. 13:51:13

zsíros kis meccs volt.
lehet, hogy a hollandoknak fogok szurkolni az eb-n?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.11. 08:17:20

Ki gondolta volna, hogy az Ooijer, Mathijsen, Boulahrouz, van Bronckhorst alakzat jobb lesz, mint annak idején a Reiziger, Stam, Frank de Boer, Numan védelem?

Hát, én gondoltam. Meg is írtam az olasz fociblogon, még a meccs előtt, hogy az ő védelmük a rosszabb, hiába a catenaccio-legenda...

garázdabillegető (törölt) 2008.06.13. 22:42:41

"Pénteken este jönnek a franciák, ha mind a két csapat megismétli hétfői teljesítményét, csak a gólarány lehet kérdéses."
Nem mondom, hogy vegyél lottót, mert e mondat igazságtartalma tényleg nem a szerencsén múlott :D (4-1!!!!!)

Scala 2008.06.13. 23:08:56

"jól játszottak, meg szerencséjük is volt
a kettő általában kéz a kézben szokott járni
kíváncsian várom, mit csinál ez a csapat a következő meccsein"
Ugye most már látod, hogy inkább a jó foci, amivel nyernek, szerencse egyelőre nem kellett... max. egy indiszponált (eufemizmus) ellenfél; pontosabban eddig kettő!

Scala 2008.06.14. 13:04:06

Szerintem a tegnap esti meccs (Hollandia-Frao.) egy higgadt, okos, rafkós, stílusos edző (Van Basten) és egy buta alak összecsapása volt.
Taktika, taktika ellen, ennél nem több.
Viszont roppant látványos eredménnyel zárult!
süti beállítások módosítása