HTML

Dia, dia, Hollandia!

Nincs tulipán, nincs sajt, nincs fapapucs; van Basten, van Nistelrooy, van der Sar.

Friss topikok

Linkblog

Öt pontban arról, miért fogjuk megverni a románokat is

2008.06.16. 14:46 enzee

1. A holland mentalitás
"Már azt tragikusnak találom, ha a nyaralás alatt kikapok pingpongban, hát még ha a románoktól futballban" - Robin van Persie véleménye jól jellemzi a holland mentalitást, ami röviden így foglalható össze: mindig győzni.
"Ha a franciák vagy az olaszok lennének hasonló helyzetben, biztosan ellazsálnák ezt a mérkőzést, mi nem, mert nem ilyen a gondolkodásunk" - jelentette ki a legnagyobb holland lap, a Telegraaf tudósítója.
      
2. A szurkolók tisztelete
Több tízezer holland drukker utazott Bernbe, ötvenezren voltak a városban pénteken, a franciák elleni meccsen, körülbelül harmincezren lesznek kedden. "Svájcban hazai pályán játszunk, nem csaphatjuk be a szurkolóinkat" - mondta Khalid Boulahrouz.

3. A cserék minősége, motiváltsága

Marco van Basten szövetségi kapitány néhány játékost pihentet a románok elleni mérkőzésen, vagyis lehetőséget ad minőségi cseréinek. Robin van Persie, Arjen Robben, Demy de Zeeuw, Klaas-Jan Huntelaar, John Heitinga, Ibrahim Afellay vagy Wilfred Bouma nem volt kezdő az első két meccsen, a románok elleni fellépés bizonyítási lehetőség, hogy a kapitány többször számíthat rájuk.

4. Revánsvágy
A hollandok a második helyen végeztek a selejtezőcsoportjukban, éppen a románok mögött. Otthon gólnélküli döntetlent játszottak, idegenben 1-0-ra kikaptak. "Nem a legjobban játszottunk e két alkalommal, a legjobbjaink közül néhányan hiányoztak, mások formán kívül voltak. Ma más a helyzet" - véli John Van't Schip, Van Basten segítője.

5. Lendületben kell maradni

A hollandok győzelmi szériában vannak, minden sikerül nekik, egy vereség kizökkenthetné őket. "Optimálisan futballozunk, minden mérkőzés fontos, mindegyiknek van tanulsága" - szögezte le a szövetségi kapitány. (MTI)

Úgy legyen, holnap kiderül.

3 komment

Címkék: foci futball marco van basten holland válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandok.blog.hu/api/trackback/id/tr11523792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mozso 2008.06.16. 16:35:20

egy ok miért nem fognak nyerni: nem hülyék,( ők is tudják az elődöntőben újból összekerülhetnek az olasz, vagy a francia csapattal)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.16. 19:18:25

Ki kell ejteni egy füst alatt a franciákat és az olaszokat, ez nem kérdés. Már elnézést, de nem a fair play-díjra, hanem az EB-serlegre kell rámenni!

úrilány 2008.06.16. 23:11:06

úgy legyen, de félő, hohgy nem veszik komolyan a holnapi meccset....
süti beállítások módosítása