HTML

Dia, dia, Hollandia!

Nincs tulipán, nincs sajt, nincs fapapucs; van Basten, van Nistelrooy, van der Sar.

Friss topikok

Linkblog

"Minő álomjáték! Micsoda hősök!"

2008.06.10. 16:15 enzee

Harsányan ünnepli a holland sajtó a csapat 3-0-ás győzelmét az olaszok ellen.

"Minő álomjáték! Micsoda hősök! Egész Európa szeme láttára a holland csapat stílusos focival legyőzte a világbajnok Itáliát" - írta a De Telegraaf, a nyitóoldal "Bellissimo Orange!!" olaszos felcíme alatt.

A Reuters által futballőrültnek minősített 16 milliós holland nemzet csaknem fele, a felmérések szerint mintegy 7 millió ember nézte a tévé előtt ülve a diadalt, majd narancsszínekbe öltözve az utcákra áradt a tömeg, s hosszú időn át éltette kedvenceit. Nagy napjuk volt a bároknak, éttermeknek is, rengetegen hajnalig mulattak országszerte.

"Hollandia egyértelműen visszatért a nemzetközi futballelitbe" - ünnepelt az Algemeen Dagblad is, kissé előre is szaladva a várakozásban: "Így kell Európa-bajnoki címet nyerni!" Még az egyébként mindig józan hangú és visszafogott Het Financieele Dagblad is címlapján hozta az olaszverés hírét, azt írva: "Stílusos start!"

Egységes a holland sajtó annak megítélésében is, hogy les előzte-e meg Ruud van Nistelrooy vezetést jelentő gólját, szerintük teljesen szabályos volt a találat. (MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: foci futball eb2008 holland válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://hollandok.blog.hu/api/trackback/id/tr69513195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása